Vragen over inzet Haagse agenten bewaking ambassades

Het CDA in de Haagse gemeenteraad vraagt aan de burgemeester of het feit dat Haagse agenten nu bijspringen bij het bewaken van ambassades niet ten kosten gaat van het werk dat de agenten doen voor Den Haag en haar inwoners.

Afgelopen weekend werd bekend dat door een tekort aan personeel bij de bewakingsafdeling van de politie er in de zomermaanden rechercheurs en politieagenten van andere diensten van hun reguliere werkzaamheden worden afgehaald en moeten bijspringen bij het bewaken van de ambassades. De heer Musscher, de politiechef van eenheid Den Haag, stelt echter dat de minimale bezetting is gegarandeerd.

Het CDA wil weten wat dit precies inhoudt. ‘’Ik wil weten hoeveel Haagse agenten er precies worden ingezet om het personeelstekort bij de bewaking op te vangen. Ook wil ik weten uit welke diensten zij komen en welk werk zij laten liggen. Worden er ook agenten uit andere regio’s ingezet om de druk te verdelen bijvoorbeeld?’’ aldus CDA-fractievoorzitter Daniëlle Koster. Koster wil weten of de inzet van de Haagse agenten voor het bewaken van de ambassades ten kosten gaat van werk dat de Haagse eenheid regulier doet. Koster: ‘’Ik wil de eventuele gevolgen voor de Haagse politie-inzet en -capaciteit precies weten. Het mag namelijk niet zo zijn dat het afhandelen van aangiften, opsporing, de inzet van wijkagenten en andere essentiële politiezaken die de veiligheid in onze stad garanderen op een lager pitje worden geschoven. De veiligheid van de stad staat voorop.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.