Voltallige Australische zwemselectie traint in Het Hofbad op Ypenburg

Zwemmen – In aanloop naar het Wereldkampioenschap Zwemmen 2017 van 15 tot en met 30 juli in Boedapest, streek de voltallige Australische zwemselectie neer in ons prachtige Hofbad. Het team , bestaande uit 28 topzwemmers en zwemsters met 14 begeleiders is één van de toonaangevende landen op zwemgebied in de wereld.

Door Dick Muijs

Waarom zij in het Haagse water zijn neergestreken is te danken aan de Nederlander Jacco Verhaeren (48)) sinds januari 2014 de hoofdcoach van de Australische zwemploeg. In Nederland was hij verantwoordelijk voor de Olympische gouden successen van onder meer Ranomi Kromowidjojo, Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband.
Maar er is nog een goede reden. Het hypermoderne Hofbad, één van de mooiste zwempaleizen van Nederland, biedt veel faciliteiten om optimale topsport te kunnen realiseren. Het bad ligt bovendien op een uitstekende locatie, en is daardoor makkelijk en snel te bereiken. Een belangrijk pluspunt was dat deze locatie voor de Australische zwemploeg maar één uur tijdsverschil betekende, dit om de jetlag zo klein mogelijk te houden.
Er werd niet alleen getraind door de dames en heren; zij gaven de afgelopen dagen diverse clinics voor (top)sporters en werd er een workshop coaching gegeven. Om dit alles in goede banen te leiden is een professionele organisatie nodig. Daarvoor tekende de The Hague Swimming en de stichting Hofspetters, die “het water in het Hofbad ter beschikking stelde.” Na afloop van de trainingsperiode vliegt de Australische ploeg direct door naar Boedapest.

Er wordt in Het Hofbad regelmatig getraind door Nederlandse topsporters. Waterpoloërs, schoonspringers en leden van de Nationale zwemploeg zijn er regelmatig te gast. Kom eens langs, je mag meekijken bij een training. De toegang is gratis.

Foto: Topzwemmers en zwemsters komen in actie in Budapest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *