Twee dagen feest voor jubilerend Waterpop

Vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus staat het Hofpark in Wateringen helemaal in het teken van Waterpop. Dit jaar viert het festival zijn veertigste verjaardag en daardoor is het een extra spectaculaire editie. Op de vrijdagavond is er een speciale bluesavond en op de zaterdag, zoals elk jaar, een vooruitstrevende eigenzinnige programmering. Daarnaast verschijnt deze Waterpop-editie een glossy vol met sappige verhalen en staat op het festivalterrein een ‘virtueel museum’.

Alweer veertig jaar lang wordt Waterpop georganiseerd door vrijwilligers in het Hofpark in Wateringen. Iedere vijf jaar wordt dit uitbundig gevierd met een extra avond in het Wateringse gras. Dit jaar belooft de vrijdagavond een sfeervolle bluesavond te worden met jong talent en oude bekenden: Darlyn, Boogie Beasts, DeWolff en Band of Friends.

Op de zaterdag wordt dan nog een dagje doorgefeest. Het festival opent zoals gewoonlijk met een kinderband. Dit jaar is dat VOF de Kunst. Zij zullen zowel de kinderen, als hun ouders met nieuwe en oude hits laten meezingen. Vervolgens kan er in de kinderhoek weer heerlijk worden geknutseld en gespeeld en daarmee is dit echte gezinsfestival voor de veertigste keer geopend.

Daarna komt een breed scala aan muzikanten voorbij. De Nederlandstalige Thijs Boontjes Dans en Showorkest zal de boel flink laten swingen. Westlands talent is aanwezig in de vorm van Dad’s Amaryllo. Jonge honden Lucas Hamming en Pip Blom worden gezien als aanstormende Nederlandse talenten, die zelfs in het buitenland al lekker gaan. Vanuit Engeland brengen Broken Witt Rebels en Only Shadows de pop en bluesrock naar het veld.
De line-up biedt dit jaar vier bands uit België: The Lighthouse, Evil Invaders, Warhola en Admiral Freebee. Van pop, via metal, naar electro en singer-songwriter. Grote Nederlandse namen zijn dan nog The Grand East en Knarsetand.

Bovendien zijn er kleurrijk acts met straattheater, een uitgebreide festivalmarkt en vele eettentjes. Kom op de fiets of met het openbaar vervoer, want rond het Hofpark is weinig parkeerruimte.
Zie www.waterpop.nl

Foto  Jolanda van Wijhe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.