Rijswijkse Fietsersbond viert 25 jaar actie

De Rijswijkse Fietsersbond vierde tijdens het Strandwalfestival dat dit jaar 25 jaar actie wordt gevoerd voor betere fietsvoorzieningen. Voorzitter Erwin Ruitenberg zegt dat de fiets er in het verkeersbeleid toen een beetje bijgedaan werd.

Er was wel ruimte voor fietsers langs de hoofdassen, maar het hobbelde, fietsen moesten lang wachten voor het licht, er waren veel te weinig en ook onveilige rekken en paaltjes werden midden in het fietspad gezet. De Fietsersbond heeft actie gevoerd voor het plannen van fietsvoorzieningen van goede kwaliteit en concreet voor voldoende goede fietsrekken, bewegwijzering, geasfalteerde paden, fietsrekken ook in woonwijken en korte wachttijden bij verkeerslichten.

Wethouder Borsboom kwam de fietstaart aansnijden, er waren tompoucen voor de bezoekers van de kraam en er was een puzzeltocht georganiseerd. Kees Bakker (Test-Kees van de Fietsersbond) en medewerkers van Hans Struijk Fietsen checkten de fietsen. De fiets van de wethouder was trouwens goed in orde.

Foto: Wethouder Borsboom snijdt onder toezicht van Erwin Ruitenberg en William Nederpelt de fietstaart aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *