Ricardo Kishna terug bij ADO Den Haag

Zondag 17 september: ADO Den Haag-Ajax. Aanvang 14.30 uur.


‘Geen revanche maar wel een nieuw begin’


Hij speelde in de jeugdopleiding van ADO Den Haag en nu is Ricardo Kishna terug. Om zijn carrière van een nieuwe impuls te voorzien speelt de buitenspeler dit seizoen op huurbasis in het Cars Jeans Stadion.

Van de redactie

Vanaf zijn zevende voetbalde de nu 22-jarige Hagenaar, die begon bij VUC, negen seizoenen in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Daarna stapte hij over naar Ajax. De opstap voor een mooie carrière zo leek het, maar Kishna botste met trainer Frank de Boer waarna een transfer naar Lazio Roma volgde. In de Italiaanse hoofdstad maakte hij goede en slechte perioden mee. “Mijn eerste jaar speelde ik veel, toen was het prima. Maar het tweede jaar was andere koek. Een vervelende knieblessure en een andere trainer zorgden ervoor dat ik weinig speelde.” Een uitleenbeurt aan het Franse Lille werd ook niet wat hij ervan verwachtte.
Met zulke clubs achter je naam lijkt ADO Den Haag een flinke stap achteruit. “Nee, het is geen stap achteruit maar een stap terug,” geeft de buitenspeler een eigen uitleg aan de synoniemen. “Een stap achteruit zou betekenen dat ik weg moest, maar dit is een door mijzelf genomen beslissing. Een bewuste keuze om weer aan voetballen toe te komen.”
Een terugkeer naar ADO Den Haag had hij eigenlijk in een later stadium van zijn carrière gepland. “Ik heb altijd tegen mijn ouders gezegd dat ik later nog een keer voor ADO Den Haag wilde voetballen. Die club betekent veel voor ons, zeker voor mijn vader die een echte ADO-supporter is. Maar ik had gedacht dat dit rond mijn dertigste zou gebeuren.”

Niet met wraakgevoelens
Zijn vroege terugkeer bestempelen criticasters al snel als een mislukte carrière. Als een bevestiging dat hij te vroeg naar het buitenland is gegaan. “Maar zo zie ik het niet. Dat in al die televisieprogramma’s mensen dergelijke meningen verkondigen, ze doen maar. Daar houd ik me niet mee bezig. Ik ben hier ook niet met wraakgevoelens, voor mij is dit veel meer een nieuw begin.”

Wel speciaal
Volgende week revanche nemen op zijn voormalige werkgever Ajax, met die gedachte gaat hij niet de wedstrijd in. “Helemaal niet, maar het is wel een mooie wedstrijd. Natuurlijk wil ik iets laten zien. Voor supporters is het de belangrijkste wedstrijd van het jaar, dus voor ons als spelers ook. Bovendien is het mijn eerste thuiswedstrijd, dat is ook wel speciaal.”

Exceptionele kwaliteiten
Trainer Fons Groenendijk, die Kishna tegen Willem II liet invallen, prijst zijn exceptionele kwaliteiten en het feit dat de aanvaller volwassener is geworden. Kishna kan een van de smaakmakers van de Eredivisie worden. “Mijn doel is om er een mooi seizoen van te maken op een van de drie posities voorin. Daarmee maak ik weer stappen vooruit in mijn carrière. Daarvoor ben ik tenslotte in Den Haag.”

Foto: Trainer Groenendijk vindt dat Kishna volwassener is geworden.

Foto Angelo Blankespoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.