Promotie naar hoofdklasse lonkt voor honkballers Storks

De honkballers van Storks strijden dit weekend voor een terugkeer in de hoofdklasse. Bij een dubbele winst op het Haarlemse Onze Gezellen komt de Kijkduinploeg volgend seizoen voor het eerst sinds 1979 uit op het hoogste niveau. Daarmee zou topsportstad Den Haag in 2018 na drie jaar weer verzekerd zijn van hoofdklassehonkbal.

Storks begint zaterdag met een uitwedstrijd op het Van der Aartsportpark in Haarlem. Zondag vindt de allesbeslissende en laatste wedstrijd in de promotie/degradatiepoule plaats in Den Haag. De eerste bal op Sportpark Schapenatjesduin wordt om 14.30 uur gegooid. De toegang is gratis.

In de promotie/degradatiepoule speelt Storks tegen hoofdklassers DSS, Twins en UVV en mede-overgangsklassers Onze Gezellen en Quick Amersfoort. Van de zes clubs spelen de eerste vier van de eindrangschikking komend seizoen in de hoofdklasse. Het team van coach Aldric Dunlop won tweemaal van UVV en een keer van Quick. Daarmee staat Storks op dit moment op de vierde plaats. Als Storks zaterdag in Haarlem wint en directe concurrent UVV verliest, is promotie naar de hoofdklasse op zaterdag al een feit.

In het verleden kwam Storks negen seizoenen uit in de hoofdklasse: in de periode 1967-1973 op het toenmalige Sportpark Escamp III, in 1975 en in 1979 aan het Schapenatjesduin. In 1967 was Storks de eerste Haagse honkbalclub die op het hoogste niveau acteerde. In 1970 kende Storks met een tweede plaats in de hoogste honkbalafdeling het beste seizoen. Storks speelde in zijn 65-jarige bestaan in totaal 237 wedstrijden in de hoofdklasse.

Storks is een vereniging met meer dan 300 leden, waar honkbal en softbal op topsport- en breedtesportniveau worden gespeeld.
Meer informatie over Storks is te vinden op www.storks.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.