Ooievaarsrun weer van start

Op zaterdag 16 september wordt de jaarlijkse Ooievaarsrun weer gereden. In deze toertocht kunnen mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking meerijden in de cabine van allerlei soorten vrachtwagens, brandweerwagens, ME-voertuigen en rolstoelbussen. Dankzij vele sponsors (zowel zakelijk als privé), instellingen die goede doelen ondersteunen, gemeenten en vele vrijwilligers is het mogelijk dit evenement weer te organiseren.

De tocht wordt gereden in vier runs. De starts zijn om 10.00 uur, 11.30 uur, 13.00 uur en 14.30 uur vanaf de Kerketuinenweg in Den Haag. De heer Karsten Klein zal, in de functie van locoburgemeester van Den Haag, het startsignaal geven van de eerste run.

De route van de tocht heeft een lengte van ongeveer 45 km. Zo’n 300 vrachtwagens en 550 deelnemers, waarvan sommigen met begeleider, rijden via Den Haag en het Westland naar de visafslag in Scheveningen. Hier is vanaf 12.00 tot 21.30 uur nog een feestprogramma voor de deelnemers. De runs worden muzikaal binnengehaald door feestkapel De Blaasbalgen.

’s Middags is een tweede hal als spelletjesplein ingericht. Naast diverse spelletjes kan iedereen die dat wil zich ook laten schminken of glittertattoo’s laten plaatsen. Daarnaast zijn er optredens van René Timmermans, Suzanne de Rooij, Marcel de Zoete, Zus en een dansdemonstratie van IKC Bamboe.

’s Avonds zijn er optredens van Laura van den Elzen en Mark Hoffman, Dikdakkers, Brassband Dreamteam en George Baker. Tussen de optredens van deze artiesten door zal de disco de stemming erin houden.

De organisatie is gebonden aan een maximum aantal vrachtwagens per run. Diegenen die daarom niet mee kunnen rijden, kunnen toch meedoen aan het feestprogramma in de visafslag. Zij kunnen zich die dag vanaf 12.00 uur aanmelden bij de informatiestand van de EVG in de visafslag.

De deelnemers vinden het geweldig als tijdens de rit het publiek hen een prettige dag toezwaait. De route, helaas mogen ze niet meer door Naaldwijk, en het volledige programma staat op www.ooievaarsrun.nl. Dit jaar is het voor de allereerste keer mogelijk, dankzij NedTrack, de runs “live” te volgen op internet via www.nedtrack.nl/ooievaar (gebruiker=ooievaar, wachtwoord=welkom).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.