Ontdek het Haagse groen in de herfst

Gemeente Den Haag nodigt Hagenaars uit om de Haagse bossen, parken, duinen en landgoederen te ‘ontdekken’ in de herfst met wandelingen in bijvoorbeeld het Zuiderpark, het Westduinpark of de Japanse tuin.

Tevens zijn er wandelingen met een paddenstoelenexpert, door het monumentale groen en een workshop over eetbare natuur. De wandelingen en workshops starten in de herfstvakantie. Iedere dag in de vakantie organiseert de IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) wandelingen voor jong en oud. Op www.denhaag.nl/groen kan men zich aanmelden en staat een overzicht van alle activiteiten.

En Hagenaars worden opgeroepen om hun mooiste foto of film van het Haagse (herfst)groen met de gemeente te delen. Bijna iedere Hagenaar heeft wel een favoriete groene plek waar hij graag komt. Clingendael, het Haagse bos, Ockenburgh, Madestein, het strand en de duinen of een van de kleinere, minder bekende plekken in de stad. Maak een mooie foto of film van uw favoriete groene plek in Den Haag en vertel ook waarom! Inzenden kan tot en met vrijdag 27 oktober. De mooiste en origineelste inzendingen winnen leuke prijzen. Kijk op www.denhaag.nl/groen voor meer informatie.

Onlangs werd Den Haag door een vakjury uitgeroepen tot “groenste stad van Nederland”. Deze prijs is een mooie erkenning maar de gemeente wil vooral de Hagenaars uitnodigen om het groen in de stad zelf te ervaren en te beleven in de mooie kleuren van de herfst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.