Zondag 25 Januari 2015

Armoedebestrijding topprioriteit gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag besteedt in 2015 ruim 62 miljoen euro aan armoedebestrijding, 7 miljoen meer dan in 2014. Per huishouden met een inkomen tot 110% van het sociaal minimum investeert Den Haag daarmee het hoogste... Lees meer

Armoedebestrijding topprioriteit gemeente Den Haag

Het einde van een tijdperk...

Precies een jaar geleden werd bekend gemaakt dat Vroom & Dreesman voornemens was haar vestiging aan de Leyweg in Den Haag te sluiten. In december vorig jaar is dan ook met de uitverkoop begonnen. Zondag 25 janu... Lees meer

Het einde van een tijdperk...

Kleurrijkste Color Run komt naar het Kyocera Stadion

Na het loopsucces van vorig jaar by het Kyocera Stadion, wordt op zaterdagmiddag 6 juni een nieuwe fun-loop gehouden, een Color Run.

Lees meer
Kleurrijkste Color Run komt naar het Kyocera Stadion

Mensen beseffen niet dat dopjes geld waard zijn

Martin Jasper werkt altijd voor goede doelen
Mensen gooien ze gedachteloos weg of, in het gunstigste geval, deponeren ze in de prullenbak. Maar weinig mensen weten dat plastic doppen geld kunnen oplev... Lees meer

Mensen beseffen niet dat dopjes geld waard zijn

Twee intrigerende films in Theater Dakota

Twee intrigerende films in Theater Dakota

Wat zou u doen als de Dood op een dag plotseling voor uw voordeur staat? Die vraag staat centraal in de komische opera ‘Death Knocks’ van de beroemde regisseur Woody Allen. Op zaterdag 15 september samen met Stravinsky’s “l’Histoire du Soldat” te zien in Theater Dakota.

De avond begint met een uitvoering van “l’Histoire du Soldat”. Deze korte muzikale vertelling componeerde hij vlak voor het uitbreken van de tweede wereldoorlog. Stelt u zich eens voor: na een dag hard werken rust u even uit met de krant. Valt plotseling de Dood uw huis binnen. Wat doet u dan als sterveling? Precies, een potje kaarten! Met als inzet: uw leven. Eerst maar eens kijken of Hij het van u kan winnen.

‘Death Knock’s’ is een komische opera van Woody Allen, over ons tragische en onvermijdelijke lot. De muziek is van Christian Jost, geïnspireerd op de big-bandmuziek uit het Amerika van vlak voor de Tweede Wereldoorlog. De opera wordt gevolgd door het Klarinetconcert van Artie Shaw. Hij was een grote inspiratie voor Woody Allen en Christian Jost.

Het Nieuw Haags Ensemble is een jong ensemble, in 2009 opgericht door oud-studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hun ‘Death Knocks’ is een geweldige voorstelling voor een zachte prijs. Houdt u van (klassieke) muziek? Dan mag u dit zeker niet missen!

'My relationship with Death stays the same, I'm strongly against it.'
- Woody Allen.
‘Death Knocks’ en ‘Histoire du Soldat’ van het Nieuw Haags Ensemble: zaterdag 15 september, om 20.15 uur. Kaarten kosten €10,-. Reserveren kan online: www.theaterdakota.nl of telefonisch: 070-3265509. Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57, Den Haag.

Advertentie

Lezersacties

 • Nu in de bioscoop - The theory of everything

  Lezeractie: Doe mee en maak kans!De film The theory of everything draait...     Doe mee »

 • Uitslag lezersactie Girls seizoen 3 op dvd

  De onconventionele serie Girls geldt als een van de meest besproken seri...     Doe mee »

 • Uitslag lezersactie Spons op het Droge

  De nieuwste Spongebob 3D film Spons op het Droge gaat over een mysterieu...     Doe mee »

 • SpongeBob 3D film - Sponge op het Droge

  Lezersactie: doe mee en maak kans!De Spongebob 3D film gaat over een mys...     Doe mee »