Maandag 24 November 2014

Sintoptocht voor de zesde keer door Den Haag Zuidwest

Op zaterdag 22 november zal van 10.30 tot 16.00 uur de grote Sinterklaasoptocht weer door Den Haag Zuidwest trekken. De stoet gaat zoals gebruikelijk weer vijf winkelcentra bezoeken, namelijk de Dierenselaan/Apeldo... Lees meer

Sintoptocht voor de zesde keer door Den Haag Zuidwest

Jongerengemeenteraad Rijswijk stemt in met project tegen racisme

Jongeren van het Stanislas College en het Rijswijks Lyceum vormden afgelopen donderdag voor een keer de gemeenteraad. Zij mochten uit zeven projecten, die discriminatie moeten voorkomen, kiezen. Een film over het o... Lees meer

Jongerengemeenteraad Rijswijk stemt in met project tegen racisme

Bewoners krijgen gelijk van rechter

Kritiek op bestemmingsplan ziekenhuis loont
De  hoogste bestuursrechter in ons land, de Raad van State, heeft vorige week twee bewoners aan de Escam... Lees meer

Bewoners krijgen gelijk van rechter

Zuid-Hollandse leerlingen worden mediawijs

Maar liefst 667 Zuid-Hollandse basisschoolklassen gaan tijdens de Week van de Mediawijsheid (21-28 november) aan de slag met mediawijsheidspel MediaMasters. Tijdens deze levensechte media-ervaring gaan leerlingen u... Lees meer

Zuid-Hollandse leerlingen worden mediawijs

Eerste -Heel Escamp Bakt- een succes!

Dario Fo, ondernemers in de kunst, organiseerde in samenwerking met Jacco Wesdorp van het Roemer Visscher College (RVC) en Els Beekhuis van Stichting MOOI de eerste wedstrijd van 'Heel Escamp Bakt'.

Lees meer
Eerste -Heel Escamp Bakt- een succes!

Twee intrigerende films in Theater Dakota

Twee intrigerende films in Theater Dakota

Wat zou u doen als de Dood op een dag plotseling voor uw voordeur staat? Die vraag staat centraal in de komische opera ‘Death Knocks’ van de beroemde regisseur Woody Allen. Op zaterdag 15 september samen met Stravinsky’s “l’Histoire du Soldat” te zien in Theater Dakota.

De avond begint met een uitvoering van “l’Histoire du Soldat”. Deze korte muzikale vertelling componeerde hij vlak voor het uitbreken van de tweede wereldoorlog. Stelt u zich eens voor: na een dag hard werken rust u even uit met de krant. Valt plotseling de Dood uw huis binnen. Wat doet u dan als sterveling? Precies, een potje kaarten! Met als inzet: uw leven. Eerst maar eens kijken of Hij het van u kan winnen.

‘Death Knock’s’ is een komische opera van Woody Allen, over ons tragische en onvermijdelijke lot. De muziek is van Christian Jost, geïnspireerd op de big-bandmuziek uit het Amerika van vlak voor de Tweede Wereldoorlog. De opera wordt gevolgd door het Klarinetconcert van Artie Shaw. Hij was een grote inspiratie voor Woody Allen en Christian Jost.

Het Nieuw Haags Ensemble is een jong ensemble, in 2009 opgericht door oud-studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hun ‘Death Knocks’ is een geweldige voorstelling voor een zachte prijs. Houdt u van (klassieke) muziek? Dan mag u dit zeker niet missen!

'My relationship with Death stays the same, I'm strongly against it.'
- Woody Allen.
‘Death Knocks’ en ‘Histoire du Soldat’ van het Nieuw Haags Ensemble: zaterdag 15 september, om 20.15 uur. Kaarten kosten €10,-. Reserveren kan online: www.theaterdakota.nl of telefonisch: 070-3265509. Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57, Den Haag.

Advertentie

Lezersacties

 • Filly Butterflies veroveren de kinderharten

  Lezersactie: doe mee en maak kans!De schattige gevleugelde Filly Butterf...     Doe mee »

 • Uitslag lezersactie Knorbal

  Nieuw van Ravensburger is Knorbal: een geniaal eenvoudig spel vol actie ...     Doe mee »

 • Knorbal, het pijlsnelle reactiespel van Ravensburger!

  Lezersactie: doe mee en maak kansNieuw van Ravensburger is Knorbal: een ...     Doe mee »

 • Uitslag lezersactie 'Lucht op plat'

  Afgelopen zaterdag werd in duivenwinkel De Zwarte Vogel aan de Schalk Bu...     Doe mee »