Nader onderzoek parkeren rond station Ypenburg

Er zijn parkeerproblemen rond het stadsdeelkantoor, het NS-station en woonwijk De Venen. Verkeerswethouder Tom de Bruijn wil daarom het oneigenlijk gebruik van het P+R terrein naast het station moeilijker maken.

Door Dick Muijs

Dit is momenteel een gratis parkeerterrein en bedoeld voor mensen uit de omgeving na een korte autorit de mogelijkheid te bieden voor een langere afstand de trein te pakken. In de praktijk echter parkeren hier veel medewerkers van kantoren uit de omgeving en studenten van de ernaast gelegen politieacademie De Yp. Op werkdagen staat het parkeerterrein vanaf 08.00 helemaal vol. Wethouder de Bruijn pleit nu voor een combinatieregeling waarbij treinreizigers voor twee euro per dag kunnen parkeren op de dan van een slagboom voorziene P+R. Niet -treinreizigers zullen een hoger parkeertarief moeten gaan betalen.

In de wijk De Venen, naast het politiecomplex De Yp, wordt betaald parkeren ingevoerd. Van 13.00 uur tot middernacht zou er zonder vergunning zeven dagen in de week betaald moeten worden, maar omdat een groot deel van de bewoners de parkeerregeling liever vroeger ziet ingaan, wordt het tijdstip van 13.00 uur heroverwogen door de gemeente.

Verder is duidelijk dat de exploitant van de nog te bouwen megabioscoop Euroscoop (geplande oplevering is 2019) bereid is parkeerplaatsen bij het complex overdag te verhuren aan werknemers en bezoekers van omliggende kantoren en de politieacademie. De wethouder denkt dat per 1 november het één en ander wordt ingevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.