Loosduinen wint geflatteerd met ruime cijfers van DWO

Vierdeklasser S.V. Loosduinen en derdeklasser DWO speelden een leuke oefenwedstrijd op Sportpark Madestein, maar het was, gezien de uitslag, geen prettig weerzien voor trainer Arie van der Padt bij zijn oude club. De thuisploeg won met liefst 6-1, maar DWO was zeker niet de mindere van de collectief sterkere en ook effectievere ploeg van Richard Douw.

Net als DWO waren ook de Blauwwitten niet compleet, zo ontbraken Kevin Baptiste, Sam van Poorten, Christaan Verbree en Nick Voorham. Terug in het doel, na zijn enkeloperatie, Pieter Blanken. Verder was er ook een basisplaats voor de jeugdigen Mike Lunenburg en Sinan Ocal.

Na wat plaagstoten van de thuis-ploeg namen de bezoekers het initiatief over en voorkwam doelman Blanken in de eerste twintig minuten een aantal malen een treffer van de ploeg uit Zoetermeer, de nummer vijf in de derde klasse B. In de 20e minuut was het wel raak. Na een overtreding in het zestien meter gebied wees leidsman Peter den Hartog naar de stip. Daniel van Hek liet doelman Blanken kansloos. Nadien moest Damian van der Horst bij de thuisploeg zich laten vervangen door een blessure. Hoewel de bezoekers elkaar beter vonden, kwam de thuisploeg toch langszij. Nadat Kadir Narsen eerst vergeefs een strafschop claimde, met als gevolg de enige gele kaart in de sportieve wedstrijd, liet hij in de 29e minuut zijn benen spreken. Op aangeven van Jan de Lange scoorde hij de gelijkmaker. De Loosduiners gingen door, want in de 34e minuut profiteerde Jan de Lange van een fout in de DWO verdediging en scoorde de 2-1, wat ook de ruststand was.

Na de thee werd er aan beide kanten flink gewisseld en gingen de Loosduiners door met het scoren, met een hoofdrol voor Kadir Narsen, wat DWO, ondanks ook een aantal kansen, niet lukte. In de 58e minuut scoorde Narsen fraai de 3-1. In de 70e minuut liet hij Sinan Ocal de 4-1 op het scorebord zetten. Zelf zorgde Narsen in de 79e minuut voor de 5-1 en in de slotminuut stelde hij de jeugdige invaller Tyrone Plas in de gelegenheid om zijn eerste doelpunt te maken in het eerste elftal van S.V. Loosduinen. Een leerzame middag voor de beide trainers. Arie van der Padt hervat volgende week de competitie met een thuiswedstrijd tegen LSVV, het elftal van Richard Douw is nog vrij door het wegvallen van HDV, maar lijkt klaar voor de strijd om de prijzen in de vierde klasse B.