LEGOLAND® Discovery Centre komt definitief naar Scheveningen

Merlin Entertainments’ populaire attractie is klaar om LEGO plezier naar Den Haag – Scheveningen te brengen.

De voorbereidingen voor de bouw van LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen op de boulevard zullen eind 2017 beginnen. Deze unieke en overdekte attractie, gebaseerd op het populaire LEGO steentje, wordt bijna 3,000m² groot en zal een publiekstrekker worden voor families met jonge kinderen.

Speciaal ontworpen voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 10 jaar biedt LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen kinderen met hun vriendjes en familie 2 tot 3 uur zeer interactief en leerzaam plezier! Verschillende LEGO speelplaatsen, interactieve ritjes, bouwlessen van een meesterbouwer, speciale ruimtes voor verjaardagen en feestjes, een 4D bioscoop en natuurlijk het populaire MINILAND welke je in iedere LEGOLAND Discovery Centre en LEGOLAND parken tegenkomt. Uniek voor iedere attractie laat MINILAND de iconische gebouwen van iedere specifieke locatie zien. Het zullen bekende Haagse en Scheveningse gebouwen zijn en de inwoners zelf kunnen gebouwen nomineren. Meer informatie over deze wedstrijd volgt later.

Eigendom van en geëxploiteerd door het in Engeland gevestigde en wereldwijd opererende attractiebedrijf Merlin Entertainments plc (Merlin), vormen de LEGOLAND Discovery Centers één van de meest populaire attracties ter wereld. LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen wordt de tweede vestiging van Merlin in Den Haag – Scheveningen en komt te liggen naast het welbekende SEA LIFE Scheveningen.

“Het LEGOLAND Discovery Centre concept is een groot succes overal ter wereld. Ze zijn uniek en wat het belangrijkste is, ze zijn bedacht en ontworpen vanuit het perspectief van het kind. Het is een bijzondere plek die de gelegenheid biedt aan volwassenen met jongere kinderen om samen plezier en quality time te hebben” zegt John Jakobsen, Hoofd Nieuwe Vestigingen, Merlin Entertainments plc. “Scheveningen is een mooie locatie met een sterk toeristisch aanbod. Bovendien hebben we ervaring uit eerste hand vanuit onze SEA LIFE vestiging die direct naast deze nieuwe attractie ligt. Dit wordt onze zesde LEGOLAND Discovery Centre in Europa, naast Manchester, Berlin, Oberhausen en Istanbul en Birmingham – en samen met onze populaire LEGOLAND Parken in Denemarken en Duitsland bieden we alle Lego fans in Europa een plek om naar toe te gaan.

Haagse wethouder Boudewijn Revis, (VVD, Ruimtelijke Ordening): “De vestiging van Legoland Discovery Centre op deze unieke plek aan de Scheveningse boulevard is een geweldige aanwinst voor Den Haag. Het LDC maakt Scheveningen nog aantrekkelijker voor bezoekers, juist ook op dagen dat de zon niet schijnt. Dat brengt direct en indirect extra banen naar de stad. Ik kijk uit naar de blije gezichten van alle kinderen die straks naar ‘ons’ Legoland kunnen!”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.