Introductie G-korfbal bij Refleks

Dat korfbalvereniging Refleks volop in beweging is, heeft men afgelopen zaterdag kunnen ervaren met de introductie van het beachkorfbal. Maar dit seizoen gaat een lang gekoesterde droom bij de vereniging geïntroduceerd worden, namelijk het gehandicapten korfbal, ook wel G-korfbal genoemd.

Nieuw is het niet, want de integratie van mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking binnen de sport is bij vele andere sporten al flink in het verenigingsleven verweven. Uniek is wel dat Refleks, de eerste korfbalvereniging is in heel Haaglanden waar G-korfbal gespeeld kan gaan worden!

Op zaterdag 19 en 26 augustus houdt Refleks van 10.30 tot 11.30 uur een ‘open dag’, speciaal voor hen die ondanks hun handicap, toch graag mee willen doen met sporten. En waar kunnen zij beter starten dan bij de gezelligste vereniging in Haaglanden.

Korfbalvereniging Refleks wil door het aanbieden van G-korfbal een positieve bijdrage leveren aan een gezonde, sportieve en sociale omgeving en de sportparticipatie van mensen met en zonder een beperking in de directe omgeving vergroten.

“Het is niet meer dan een logische stap in het verbreden van activiteiten binnen onze vereniging,” aldus Miranda Breman. “Wij willen ons meer en meer gaan toeleggen op het gezonde aspect van het sporten. Of het nu gaat om de jongste pupil van vier jaar of het oudste seniorlid, iedereen is het met ons eens dat sporten bijdraagt aan een gezonde levensstijl!”

Iedereen die mee wil doen of gewoonweg wil komen kijken op een van genoemde zaterdagen, is van harte welkom bij korfbalvereniging Refleks aan de Schaapweg 2D (Sportpark Irene) in Rijswijk. 
Voor meer informatie en aanmelden kan men mailen naar gkorfbal@refleks.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.