Haagse Aardwarmte Leyweg levert vanaf 2018 warmte aan woningen

Op zaterdag 7 oktober is het startsein gegeven voor de Haagse Aardwarmte Leyweg (HAL). Vanaf volgend jaar gaat deze aardwarmtecentrale warmte aan huizen leveren in Den Haag Zuidwest.

De HAL  gaat vanaf 2018 in Den Haag Zuidwest duurzame warmte leveren uit putten die meer dan 2.000 meter onder de grond zitten. Binnen nu en 5 jaar zullen zeker 4 centrales in Den Haag actief zijn en dit aantal neemt de komende jaren toe tot meer dan 10 centrales. Vanwege de ligging van Den Haag ligt de warmte niet diep onder de aarde en is deze aardwarmte een zeer goede duurzame energiebron.

Unieke aardwarmtecentrale
Het aardwarmteproject in Den Haag Zuidwest maakt een doorstart. Het bedrijf Haagse Aardwarmte Leyweg (HAL) heeft de 2 aardwarmteputten overgenomen die in 2010 zijn geboord voor de levering van duurzame warmte aan woningen in Zuidwest. De HAL is de eerste binnenstedelijke aardwarmtecentrale in Den Haag en in Nederland en is daarom uniek.

Den Haag klimaatneutraal
Dit project kan een grote bijdrage leveren aan het duurzaam maken van de woningen in Den Haag Zuidwest. En aan het doel dat alle Haagse woningen in de toekomst geen aardgas meer gebruiken. Dit past bij de doelstelling van de gemeente dat Den Haag in 2040 klimaatneutraal is.

Foto: Haagse Aardwarmte Leyweg (HAL)

1 reactie

  1. Pingback: Haagse Aardwarmte Leyweg gaat dan toch van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.