Goede generale Hijs Hokij tegen Zoetermeer

Hijs Hokij opende het nieuwe ijshockeyseizoen met een regelmatige 6-1 overwinning op Eindhoven. Met de bekerwedstrijd tegen koploper Zoetermeer aanstaande vrijdag lijkt het team klaar te zijn voor revanche na de uitschakeling door de Panters vorig seizoen.

Hijs Hokij begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in de eerste powerplay voldoende kansen, maar het vizier stond nog niet op scherp. Toch wist Alan van Bentem, na een mooie pass van Jurryt Smid, met een knap schot het eerste competitie doelpunt van het nieuwe seizoen te maken. In de daaropvolgende powerplay waren er weer kansen, maar slordig puckverlies op de blauwe lijn zorgde voor een break van Eindhoven en tevens de gelijkmaker. Toch wist Hijs Hokij met een voorsprong de eerste pauze in te gaan door opnieuw Alan van Bentem die een pass van Jasper Kick verzilverde.

Eindhoven was in het eerste deel van de 2e periode beter, maar kon geen vuist maken. Waar de Brabanders faalde deed Raymond van der Schuit dat aan de andere kant niet. Misschien was dit ook het breekpunt in de wedstrijd want anderhalve minuut later was het opnieuw Alan van Bentem die voor de 3e keer doelman Deniz Mollen versloeg. In de laatste periode liep men uiteindelijk makkelijke uit naar 6-1. Belangrijkste wapenfeit was het eerste officiële doelpunt voor Jay de Ruiter (tevens Man of the Match) die een fraaie combinatie van Jeffrey Melissant en Raymond van der Schuit in het open net wist te schuiven. Het was Joey Oosterveld die tenslotte de eindstand op 6-1 bepaalde.

Vrijdag 6 oktober staat de derby tegen Zoetermeer op het programma. Het in financieel zwaar weer verkerende team uit de buurgemeente wist in het openingsweekend 2 keer van Amsterdam te winnen. Vorig seizoen was Zoetermeer verantwoordelijk voor de uitschakeling van Hijs Hokij in de beker. De Hagenaars willen dit voor eigen publiek zonder meer recht zetten. Aanvang op de Haagse Uithof is 20.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.