‘Doek ‘Doek op voor een echte ster’ nieuw boek over actrice Ine Veen

Woensdagavond 27 september presenteert kunstenaar en schrijver Jean Thomassen om 19:00 uur zijn boek bij Paagman, vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217 in Den Haag. Tijdens deze avond vertelt Jean over zijn boek: ‘Doek op voor een echte ster’ over actrice Ine Veen. De presentatie wordt verzorgd door Henk v.d. Meijden. Er zullen tal van bekenden uit de culturele wereld aanwezig zijn tijdens deze boekuitreiking.

Tekst: Martin Reitsma

Ine Veen
Het leven van Ine Veen, voormalig ballerina, fotomodel en topactrice, heeft veel weg van een sprookje. Ze trad ooit op voor koninklijke personen en stond met alle bekende namen van haar generatie, in Duitsland en Nederland, op de bühne of voor de camera. Als kranten al meer dan 60 jaar over je schrijven moet je toch wel iets hebben betekend of gepresteerd. Wie was toch dat stille meisje uit Koog aan de Zaan, dat alle moeite deed om toch vooral niet op te vallen? Alleen haar werk was belangrijk in dit leven en met glamour en glitter had ze helemaal niets op. Op haar vijftigste hoorde ze voor het eerst wie haar echte vader was. Haar leven bleef voor de media een mysterie waar nu een tipje van wordt opgelicht.

Jean Thomassen
Jean Thomassen, de man die haar als geen ander kent, zocht de afgelopen veertig jaar in archieven en verzamelde gegevens en unieke foto’s voor dit, tot nu toe meest complete, boek over deze veelzijdige kunstenares. Jean Thomassen is geboren en getogen in Den Haag en heeft bijna veertig jaar op de Haagse Koningin Emmakade gewoond. Hij won een half dozijn internationale prijzen (waaronder in 2014 een Palm Award in Leipzig) met zijn absurde schilderijen; werd in zijn huidige woonplaats Heiloo geridderd voor zijn ‘verdiensten voor de Nederlandse schilderkunst’ en het feit dat hij 17 boeken had geschreven ver de meest uiteenlopende onderwerpen. In 2019 komt er een grote overzichtstentoonstelling in Museum Slager in Den Bosch vanwege zijn 70ste verjaardag.

Publiek is welkom deze avond. De toegang is gratis. Wel van te voren reserveren via de website van Paagman. Wees op tijd met reserveren, het aantal zitplaatsen is beperkt en vol is vol.

fotografie Jean Thomassen
ISBN: 9789087596873
Auteur: Jean Thomassen
Uitgave: U2pi BV
Jaar van uitgave: 2017

2 reacties

  1. wilmavansintfeith

    Gefeliciteerd met de succesvolle lancering van het boek over uw getalenteerde vrouw van alle markten thuis en een speciale vriendin zegt wilma zon succes en dan zo gewoon gebleven geweldig liefs wilma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.