DEBATTEER MEE OVER DE TOEKOMST VAN ZUID-HOLLAND

Hoe moet de provincie Zuid-Holland er in de toekomst uitzien? Daarover kunnen Zuid-Hollanders op dinsdag 29 augustus meepraten tijdens het Omgevingsvisie Debat in het Provinciehuis in Den Haag. De Provincie Zuid-Holland roept burgers, bedrijven en ondernemers, overheidsinstanties en non-profitorganisaties op om deel te nemen aan het debat. Dit is een unieke kans om uw belang onder de aandacht te brengen bij de provincie.

Voor Zuid-Hollanders

Iedereen die zich betrokken voelt bij de provincie of werkt bij een instelling die betrokken is bij de provincie, mag mee doen aan het debat. Bijvoorbeeld mensen die werken bij Zuid-Hollandse gemeenten, bedrijven, vervoersmaatschappijen, glastuinbouwers, burgerinitiatieven, milieuclubs, Waterschappen, netbeheerders, natuurbeschermers, veehouders, enzovoort. Er is ruimte voor twintig mensen die hun belang actief willen verdedigen in het debat en daarnaast kunnen geïnteresseerden ook als toeschouwer het debat bijwonen.

Omgevingsvisie voor Zuid-Holland

De resultaten van het Omgevingsvisie Debat worden meegenomen bij de ontwikkeling van de nieuwe omgevingsvisie voor de provincie Zuid-Holland. De omgevingsvisie is een strategische visie voor de lange termijn voor de gehele fysieke leefomgeving. Waar de één bij de provincie Zuid-Holland denkt aan de Scheveningse pier of de haven van Rotterdam, denkt de ander aan de Tweede Kamer of de Bollenstreek. De provincie Zuid-Holland heeft vele gezichten. De omgevingsvisie is de stip aan de horizon en kan dus ook hele verschillende ladingen hebben. Tijdens het Omgevingsvisie Debat wordt geïnventariseerd welke verschillende gedachten en invalshoeken er leven binnen de grenzen van de provincie Zuid-Holland en gaan betrokkenen in gesprek over hoe de verschillende belangen kunnen worden meegenomen in de omgevingsvisie. Daarnaast wordt er verslag gedaan van het debat aan de provinciale politici.

Summerschool
Het Omgevingsvisie Debat maakt deel uit van de Summerschool Omgevingsvisie Zuid-Holland. In drie dagen bedenken de deelnemers van de summerschool bouwstenen voor de omgevingsvisie van de provincie en presenteren deze op 29 augustus tijdens het debat. De summerschool vindt plaats van 28 augustus tot 30 augustus op verschillende locatie in Zuid-Holland en wordt georganiseerd door het Kennislab voor Urbanisme in opdracht van de Provincie Zuid-Holland

Deelnemen
Het Omgevingsvisie Debat vindt plaats op dinsdagmiddag 29 augustus van 15.00 tot 17.00 uur in het Provinciehuis (Zuid Hollandplein 1) in Den Haag. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie en aanmelden kijken op http://bit.ly/OmgevingsvisieDebatZH.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.