De Otter verdwijnt van het Almeloplein!

 De Otter opent en sluit aanstaande zaterdag voor de laatste keer haar deuren. Een aderlating voor het winkelcentrum Almeloplein! De eigenaren Johan en Marja in ’t Hout stoppen dan definitief met de exploitatie van hun vishandel op het Almeloplein. “De renovatie van het plein is een noodzaak, laten we het daar over eens zijn. Maar als een van de teamspelers zijn belofte niet nakomt, dan zijn we gedwongen om te vertrekken, met pijn in ons hart!”

Ruim 24 jaar geleden begon Johan op het Almeloplein bij Vishandel Almelo. Daar kon hij na twee jaar de zaak overnemen van Piet Beekhuizen, de toenmalige eigenaar. Samen met zijn vrouw Marja startte Johan toen hun zaak op het Almeloplein, onder de naam Vishandel De Otter. “In die jaren hebben we van alles meegemaakt,” aldus Johan. “Het Almeloplein was toen in ‘een dorp in de stad’. De buurtbewoners konden hier op het plein zichzelf in hun dagelijkse behoeften voorzien. Toen kwam de renovatie in 1995. Deze heeft de beloofde resultaten nooit gebracht. Het rendement dat werd voorgespiegeld is er nooit uit gekomen. Ruim zestig parkeerplaatsen verdwenen door de jaren heen, om verschillende redenen. Desondanks hebben wij ons brood hier altijd leuk kunnen verdienen.”

Tien jaar lang was Johan, de voorzitter van de Stichting verenigde winkeliers van het Almeloplein. Deze functie heeft hij met verve verricht. Johan: “Ik heb altijd gevochten en gestreden voor het belang van het Almeloplein met zijn ondernemers en uiteraard voor de klanten die het plein bezoeken. Ik was vasthoudend soms ook hard, op irritante wijze, maar altijd eerlijk en oprecht.”

Over de sluiting van de zaak vertelt Johan het volgende: “We weten allemaal dat het Almeloplein totaal op de schop gaat vanwege de uitbreiding van Lidl. Daar heb ik helemaal geen probleem mee. Vanwege deze uitbreiding zouden we moeten verkassen naar de kiosk naast de onze. Dat was ook geen probleem. Er waren afspraken gemaakt met Vestia en Lidl en de gemeente over de afwikkeling, hoe het een en ander zou gaan, ook dat was geen probleem. Maar nu trekt Vestia zich ineens terug. Ze willen op geenerlei manier nog meewerken. Ondanks eerder gedane beloften. En dat is voor ons onaanvaardbaar.”
“We hebben altijd gezegd dat we meewerken aan een eventuele verplaatsing, maar het moet ons geen cent gaan kosten. Dat was en is altijd ons uitgangspunt geweest. We gaan niet een huurpand opknappen omdat Vestia daar geen budget voor heeft zoals gezegd in het laatste overleg. We hebben als David gestreden tegen Goliath, maar Goliath wil niet. De Lidl treft in deze zaak geen ene blaam, laat ik dat goed duidelijk maken.”

Toekomst
Wat de toekomst betreft, hebben Johan en Marja van Vishandel De Otter al plannen gemaakt. Zoals het er nu naar uit ziet, gaan ze met een foodtruck op festivals, braderieën en jaarmarkten staan.
Johan: “We beëindigen in ieder geval onze expolitatie op het Almeloplein. We willen onze grote klantenkring in ieder geval langs deze weg bedanken. Zonder hen hadden we nooit zo ver gekomen. We zullen hen gaan missen. Net als een aantal van onze collega’s. Uiteindelijk ligt een kwart eeuw van ons leven op het Almeloplein. We hebben deze beslissing genomen met het hoofd en niet met het hart; zaken blijven zaken hoe moeilijk soms ook de beslissing.
“Enuuuuhhh. Wat doen we met die Ottersleutelhanger? Gooi deze niet niet weg. U komt ons zeker later heus wel weer ergens tegen. En ik beloof u, hij blijft geldig. Op www.vishandeldeotter.nl kunt u ons in de gaten blijven houden!”

1 reactie

  1. Family Goedkoop

    Vishandel de Otter, zulke hard werkende mensen met hart voor hun producten en clientèle. Schande dat het levenswerk van deze sympathieke mensen is kapot gemaakt.
    De vis was altijd vers en heerlijk en met liefde en plezier voor ons en een ieder klaargemaakt. Het was altijd een feestje om daar je vis te eten met de leuke komische Johan ! Wat vind ik dit erg! Ik wens Johan en Marja heel veel goeds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.