De kledingbank, echt een begrip in Rijswijk

Het aantal mensen dat in armoede leeft in Nederland blijft toenemen. In Rijswijk is de groep mensen die rond moet komen van een minimum, ook schrikbarend groot. Volgens de gemeentelijke Armoedemonitor leeft 9% van de Rijswijkers in armoede, dat zijn 2300 huishoudens!

Een aantal vrijwilligers is met het project Pop-Up Kledingbank aan de slag gegaan met steun van onder andere Welzijn Rijswijk. Zij zamelen kleding in, sorteren deze en bieden die aan tijdens pop-up kledingbanken aan de lokale minima.

Om er zeker van te zijn dat de kleding écht naar mensen uit de doelgroep gaat, worden de uitnodigingen uitgedeeld aan mensen die gebruik maken van de Voedselbank en via maatschappelijk werkers en andere hulpverleners. Op dit moment zijn er al meer dan 400 uitnodigingen de deur uit.

Inmiddels begint de kledingbank echt begrip te worden in Rijswijk en omliggende gemeenten. “We krijgen steeds meer goede kleding gedoneerd en kunnen dankzij de grote hoeveelheid ook een goede selectie aanbieden. Wat echter wel opvalt is dat we relatief veel meisjes- en vrouwenkleding krijgen, maar weinig tot zeer weinig jongens- en mannenkleding. Wij willen een oproep doen aan alle jongens en mannen uit de regio: loop eens door je kast, er is vast wel één item dat je nooit (meer) draagt. Een ander is er mee geholpen. Doe het in een tas – samen met buren of collega’s – en breng het langs bij Wijkcentrum Het Oude Raadhuis.

Donaties van kleding of goed speelgoed blijven van harte welkom op Het Oude Raadhuis, op werkdagen van 9.00-17.00 uur. Voor informatie over het project of aanmelden als vrijwilliger kan men contact opnemen met Nel via pmhoegen@hotmail.com of op 06-39087323.

1 reactie

  1. Elaine Poelstra

    Ik heb nog een zak met kleding, kan ik dit bij jullie kwijt?
    En zo ja kunnen jullie dit dan ophalen of moet ik het brengen (op mijn fiets)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.