Café de Bayonne winnaar eerste VISSCH Award

Vele duizenden liefhebbers bezochten afgelopen weekend Noordzeevisfestival VISSCH


De 4e editie van Noordzeevisfestival VISSCH dat van 6 t/m 8 oktober plaatsvond op de Scheveningse visafslag was wederom een groot succes. De Haagse chef-kok Pierre Wind opende vrijdag het gratis toegankelijke festival samen met wethouder Karsten Klein en Jaap Wielaart van Rabobank Den Haag. Het festival werd gisteren afgesloten met de uitreiking van de VISSCH Award.

De winnaar van de eerste VISSCH award was Café de Bayonne met hun ceviche van rauwe wijting. Bezoekers konden tijdens het driedaagse festival genieten van Noordzeevis in allerlei vormen, bereid door chefs van verschillende foodtrucks en restaurants. Daarnaast waren er het hele weekend diverse workshops en demonstraties van chef-koks uit de regio, een kinderhoek, buitenterras, muziek en een heuse visveiling. VISSCH 2018 staat alvast op de planning: van 5 t/m 7 oktober 2018 tovert VISSCH de Scheveningse visafslag wederom om tot grootste visrestaurant van Nederland.  Meer informatie: www.vissch.nl

Wijting & VISSCH Award
Visfestival VISSCH zet jaarlijks één ‘vergeten’ Noordzeevis in het zonnetje; dit jaar was dat wijting. “Wijting is familie van de kabeljauw en meer dan de helft van de Europese wijtingvangst komt uit de Noordzee. Het is vaak bijvangst voor de visserij en we kennen het vooral van de Fish & Chips. Maar wijting is enorm veelzijdig, zo werd tijdens het festival gedemonstreerd door verschillende chef-koks”, vertelt Heino Walbroek van de organisatie. “Verder hebben we dit jaar het festival uitgebreid met de uitreiking van de VISSCH Award. Hiermee maakten de vakjury en het publiek kenbaar wat er op het festival qua smaakbeleving en presentatie echt uitsprong. Een mooie start van een nieuwe traditie!”

Over VISSCH
Noordzeevisfestival VISSCH wordt sinds 2014 jaarlijks georganiseerd op de visafslag in Scheveningen. Het gratis toegankelijke festival biedt visliefhebbers, foodies en gezinnen de mogelijkheid Noordzeevis in al haar gedaantes te proeven en te beleven. Naast de vele workshops en demonstraties staan de tientallen foodtrucks die gezamenlijk een parade aan gerechten met Noordzeevis presenteren centraal. In 2017 werd voor het eerst de VISSCH Award uitgereikt op de slotdag van het festival. De organisatie wordt gesteund door de Gemeente Den Haag en Rabobank Regio Den Haag, die de Noordzeevis uit Scheveningen veel economische waarde voor de regio toedichten.

Meer informatie: www.vissch.nl

Foto: sfeerimpressie VISSCH 2017.

Foto: Sacha Grootjans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.