Wij. bouwt wegwijzer zorg en welzijn voor Rijswijk

Rijswijk is een “sociale kaart” rijker dankzij beweging Wij. Linda de Reede, Sara Riezebos en Miranda Rennings (Wij.) bouwden de wegwijzer Rijswijk, een digitale wegwijzer voor inwoners en professionals, waar alle contactinformatie over organisaties en activiteiten rond wonen, zorg welzijn en veiligheid op één plek te vinden is.

Linda de Reede: “In Rijswijk zijn veel mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De wegwijzer helpt hen hierbij. Doordat mijn man al twintig jaar de ziekte van Parkinson heeft heb ik in de loop der tijd geleerd om organisaties op het gebied van zorg en welzijn te vinden. Ik kan wel zeggen dat ik daar in de loop der jaren redelijk goed in ben geworden. Het was informatie die wij zelf nodig hadden. Naast de mantelzorg voor mijn man en moeder verzorg ik de financiële administratie voor 3 mensen. Vaak is het een enorme zoektocht om te vinden waar je moet zijn als je bijvoorbeeld hulpmiddelen wilt aanschaffen of wat er mogelijk is op het gebied van aanpassingen of waar mijn man terecht kan voor begeleiding.” Sara Riezebos had dezelfde ervaringen. Ook zij is mantelzorger. Samen zorgen zij voor veel mensen en dan heb je al heel wat uitzoekwerk gedaan. “In gesprek met elkaar bedachten wij dat wij al veel van die informatie hadden verzameld en het eigenlijk zonde van de tijd is dat iedereen elke keer diezelfde speurtocht moet ondergaan. Daarom hebben wij met elkaar afgesproken zelf een sociale kaart Rijswijk te bouwen. En dat is gelukt, de wegwijzer is te vinden op www.wijrijswijk.nl/wegwijzer.

Miranda Rennings: “Met 2 muisklikken kom je via www.wijrijswijk.nl/wegwijzer uit op de informatie die je zoekt.De overzichtelijkheid van de pagina maakt deze zeer gebruiksvriendelijk. Ik wil iedereen van harte uitnodigen om te bekijken of er informatie ontbreekt, en dit te laten weten. Dat kan via info@wijrijwijk.nl.”

De ambitie van Wij. is om voor het einde van het jaar iedere regeling waar Rijswijkers gebruik van kunnen maken in kaart te hebben. Sara is ervan overtuigd dat dat gaat lukken.
Pascal Calabro, voorzitter Wij: Het mooie van deze kaart is dat die is opgesteld door ervaringsdeskundigen. Het zijn mensen die uit eigen ervaring weten wat er echt nodig is. “Door informatie op deze manier te presenteren helpen wij mensen die het nog net, of misschien net niet kunnen redden.”
Linda, Sara en Miranda geven aan dat met de wegwijzer alleen wij er nog niet zijn. Een coördinator of contactpersoon waarmee contact kan worden opgenomen als iemand er niet uitkomt is noodzakelijk. Voorlopig vervullen de dames zelf deze functie.

Linda: “Als de kaart zo’n groot succes zal blijken als wij verwachten, dan zal er een coördinator moeten worden aangesteld die dat doet. Als het zover is gaan wij in gesprek met de gemeente en uiteraard brengen wij dit in bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Voorlopig doen wij het zelf met heel veel passie en plezier.”
De sociale kaart is te vinden op www.wijrijswijk.nl/wegwijzer

Fotograaf: Wil Kouwer

1 reactie

  1. Jeannet

    Fantastisch ! Hier zullen heel veel mensen plezier aan beleven ,dit is voor mij zeer overzichtelijk gemaakt dank jullie wel .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.