Bamboe Bouwers op internationaal Lego festival

Acht basisschoolkinderen uit Escamp hebben zes dagen lang Nederland vertegenwoordigd op het First Lego League International Open Championship In Bath, UK. De Bamboe Bouwers van kindcentrum Bamboe uit Den Haag en Cadmes Creators uit Uden hadden zich uit ruim 500 Nederlandse teams weten te plaatsen voor dit internationale toernooi waar 93 teams uit 37 verschillende landen samenkwamen om vriendschappelijk de competitie met elkaar aan te gaan.

In drie spannende robot-wedstrijdrondes liet Glowy, de Lego-robot, zien dat basisschoolkinderen uit Nederland heel goed in staat zijn om ingewikkelde computerprogramma’s te schrijven en problemen op te lossen. Ondanks dat First Lego League een competitie is bleek dat juist het samenwerken met andere teams goed uitpakte. Daarnaast presenteerde het team haar researchproject “better sight on a deer with light” aan een internationale jury. Het team heeft het fantastisch gedaan en ook het leggen van contacten met teams uit andere landen ging de leerlingen goed af.
Helaas werden alle inspanningen niet met een award beloond maar het team is wel huiswaarts gekeerd met lovende juryrapporten, vele nieuwe vriendschappen en een schat aan ervaringen.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *