Aanpak afval naast containers in Rustenburg-Oostbroek

In een deel van Rustenburg-Oostbroek zijn er veel klachten over het bijplaatsen van afval naast ondergrondse restafvalcontainers. Vaak is dit bedrijfsafval of bouw- en sloopafval. De gemeente gaat hier strenger controleren. Overtreders krijgen hoge boetes.

De handhavers van de gemeente controleren in uniform én in burgerkleding. In andere wijken zijn hiermee goede resultaten geboekt. Handhavers mogen:
• mensen staande houden
• identiteiten controleren
• bekeuringen uitschrijven
• personen aanhouden die verdacht worden van een strafbaar feit.

Regels voor afval
Het ophalen of wegbrengen van grofvuil en tuinafval is gratis. Met uw afvalpas kunt u het wegbrengen naar de afvalbrengstations in de Plutostraat, De Werff 11P of de Uitenhagestraat. U kunt ook een afspraak maken om grofvuil bij u voor de deur op te halen. U mag uw afval nooit naast een ondergrondse container plaatsen.
Voor bouw-  en sloopafval moet u betalen. Bij het afvalbrengstation in de Plutostraat kunt u een puinzak aanschaffen. U kunt dan ook een afspraak maken wanneer deze door de gemeente wordt opgehaald.
Bedrijfsafval moet worden ingezameld door een erkend bedrijf. De gemeente haalt geen bedrijfsafval op.

1 reactie

  1. j.c. van der gaag

    ooit bij een bijeenkomst geweest naar aanleiding van het plaatsen van de ondergrondse containers
    daar werd ons verzekerd dat er nooit iets naast de containers zou staan en dat er streng op gecontroleerd zou worden
    nou welkom in Rustenburg-Oosthoek waar controles erg duur zijn nog nooit een controleur gezien of zij komen als de bakken net zijn geleegd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *