DEN HAAG


Vrijdag 8 december:
VRIJDAGMIDDAG BINGO
Van 13.00 tot 16.00 uur.
Op deze bingo voor jong en oud maakt men kans op mooie prijzen zoals levensmiddelen, mooie cadeaus en bingobonnen. Er worden 10 rondes (inclusief de super) gespeeld. Men kan de hele middag vanaf 10 euro meedoen. Komt u met twee nieuwe mensen, dan doet er één gratis mee. Er is tevens een loterij. Zaal open 11.00 uur. De Wiekslag, Molenbrink 68A, DH-Lsd. Eindpunt tram 2 (Kraaijenstein). Gratis parkeren. Info: 06-40255316.

Vrijdag 8 december:
GEZELLIGE BINGOAVOND
Vanaf 19.30 uur.
Deze avond is iedereen van harte welkom op de gezellige bingo in wijkcentrum De Geest aan de George Bizetstraat 25. Er worden 8 ronden en een super ronde gespeeld. Halverwege is er een pauze waarin men mee kan doen aan de loterij en een drankje aan de bar kan kopen. Er zijn mooie cadeaus, cadeaubonnen en diverse levensmiddelen te winnen; kortom voor ieder wat wils. Men speelt de hele avond al mee vanaf slechts 12 euro, de super ronde vanaf 2 euro. De zaal is open vanaf 18.30 uur. Neem voor meer informatie contact op met Henk via 06-13226142.

Zaterdag 9 december:
ROMMELMARKT
Van 9.30 tot 15.00 uur.
Gezellige rommelmarkt in dienstencentrum Copernicus aan de Daguerestraat 16 te Den Haag. De 25 tafels zullen weer bol staan van de diverse snuisterijen, kerstartikelen, sieraden, kleding, cd’s, dvd’s, speelgoed, boeken etc. Ook het buffet is geopend voor koffie/thee of een broodje. De toegang is gratis. De volgende markt is 24 februari 2018. Verdere info bij Simon 06-40766915.

Van 23 tot en met 28 december:
SCROOGE: DE MUST SEE DEZE KERST
Het Zuiderparktheater presenteert op en rond de kerstdagen een bijzondere uitvoering van Charles Dickens A Christmas Carol: een unieke eigentijdse vertolking van het klassieke kerstverhaal voor de hele familie. Na een introductie in het openluchttheater, wandelt het publiek naar negen verschillende buitenlocaties in het Zuiderpark. Waar de vrekkige mensenhater Scrooge, reizend door Verleden, Heden en Toekomst, tot inkeer komt. De rol van Scrooge wordt vertolkt door HP Ligthart, en de rol van Marley door Guus van der Steen: Haags guerrilladichter, acteur en muzikant van de Haagse band KernKoppen. Deze interactieve muziektheater-winterwandeling is een combinatie van locatietheater met kinderen en volwassenen, opera, musical, koor, dans, percussie en dressuur. Mis het niet! Ga voor meer informatie en tickets naar www.zuiderparktheater.nl


WATERINGEN


Zaterdag 9 en zondag 10 december:
KERSTMARKT
Van 14.00 tot 16.00 uur.
Kerstbomen en versieringen, kerstboeken, kerst-cd’s, kerst-dvd’s en kerst-LP’s. Allemaal cadeautafels met sfeervolle geschenken. De opbrengst is voor de activiteiten van de bewoners. Zorgcentrum De Ark, Herenstraat 85, Wateringen. Info: 06-26464490.


RIJSWIJK


Zondag 10 december:
EXPOSITIE
Van 12.00 tot 18.00 uur.
In recreatieruimte De Rotonde van Flat Molenvoorde aan de Clavecimbellaan 195-513 in Rijswijk is een expositie van creatieve prestaties van bewoners te zien. Zo’n expositie is al een aantal keren eerder gehouden en laat vaak verrassend werk zien.

Woensdag 13 december:
HISTORISCHE LEZING
Aanvang 20.00 uur.
De Historische Vereniging Rijswijk organiseert deze lezing in Gebouw Hofrust aan de Herenstraat 44B in Rijswijk en de toegang is gratis. Lezing ‘Het geheim van het hofje’ wordt gehouden door Willemijn Wilms Floet. In 2016 is de publieksversie van haar proefschrift verschenen: “Het Hofje, Bouwsteen van de Hollandse stad, 1400-2000”. In de pauze en na afloop van de lezing kan men een gesigneerd exemplaar van dit boek kopen voor de prijs van €29,95.

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december:
KUNSTSTOF SCHAATSBAAN
In samenwerking met de gemeente Rijswijk wordt een kunststof schaatsbaan geplaatst op het brede deel van de parkeerplaats van de Herenstraat aan de zijde van Torica Optiek tot Kruidvat. Hiervoor wordt een gedeelte van het parkeerterrein tijdens deze periode afgesloten. T.b.v. de hulpdiensten wordt een calamiteitenroute vrijgehouden. De schaatsbaan is gratis toegankelijk voor alle bezoekers van Oud Rijswijk en geopend op vrijdag van 15.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Zaterdag 16 december:
KLEDINGMARKT & MEER
Van 12.00 tot 19.00 uur.
Het nieuwe jaar in met een opgeruimde kledingkast? Wil je liever niet dat jouw kleding zomaar ergens belandt maar juist een tweede leven krijgt? Of ben je juist op zoek naar leuke outfits voor de feestdagen? Dat kan allemaal bij KledingMarkt & Meer. Deze organiseert met The Foodlovers een speciale kledingmarkt op het Generaal Eisenhowerplein 137 in Rijswijk,waar je niet alleen kan shoppen maar ook gezellig een hapje en een drankje kan doen, nieuwe mensen kan ontmoeten onder het genot van een glas glühwein. Uiteraard is een DJ aanwezig om jullie alvast in de Kerstsfeer te brengen. Dus kortom het wordt een feestje! Voor meer info of kledingrekken huren kan je mailen naar kledingmarktenmeer@gmail.com.

Elke maandagavond:
HARDLOOPGROEP
Van 19.00 tot 20.00 uur.

Jongeren van 15 jaar en ouder kunnen aansluiten bij de hardloopgroep van Welzijn Rijswijk, om hun conditie op peil te houden. Maar jongeren die nog niet zo veel conditie hebben, zijn ook hartstikke welkom. Daarnaast staan ontmoeting en gezelligheid hoog in het vaandel. Vandaar dat er na afloop altijd gezamenlijk wat wordt gedronken en (na)gepraat. De start is bij Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1. Bel voor informatie naar Gaby: 06-45722397.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.